Persbericht Delta Lloyd:
Watersporters vol vertrouwen in Nederlandse Olympische Zeilers

Ruim negen op de tien watersporters verwachten dat de Nederlandse zeilers medailles gaan winnen op de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Dat blijkt uit Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen.

Als sponsor van de Delta Lloyd Kernploeg vroeg Delta Lloyd in aanloop naar de Olympische Spelen aan Nederlandse watersporters naar hun verwachtingen over het felbegeerde Olympische goud, zilver en brons.

Vier op de tien watersporters verwachten dat Nederlandse zeilers een gouden medaille gaan winnen. Het gemiddelde aantal gouden plakken dat de Nederlandse watersporters verwachten is 1,9. Eveneens vier op de tien watersporters verwachten dat de Nederlandse zeilers zilver gaan winnen, met een gemiddelde van 2,2 plakken. Brons wordt eveneens door vier op de tien watersporters verwacht, met een gemiddelde van 2,4 plakken.

Het totaal gemiddeld aantal Olympische zeilmedailles dat watersporters in 2012 verwachten ligt hiermee op 6,5 medailles. Nederland heeft in de geschiedenis van de Olympische Spelen 17 medailles gehaald, dus de verwachtingen voor de Olympische Zeil kernploeg zijn hooggespannen.

Zeilen staat sinds 1900 op het Olympische programma en bevat verschillende onderdelen die zich kenmerken door verschillen in boten. In totaal worden 10 gouden medailles verdeeld over verschillende onderdelen.

Nederland won in de geschiedenis van de Olympische Spelen 4 x goud, 7 x zilver en 6 x brons.

Bron: http://www.olympischespelenlonden.nl/sporten/zeilen/