Opening gemeentehuis Drechterland: Drechterland Draait Door

Op 23 mei 2015 hield de gemeente Drechterland open huis vanwege de feestelijke opening van het nieuwe gemeentehuis. Om het programma op te luisteren, werden twee live talkshows gehouden: Drechterland Draait Door. De redactie was mede in handen van Samantha Nell-Wulf.

Drechterland Draait Door deel 1 : het nieuwe gemeentehuis
Bij de ochtendshow schoven Rob van der Riet (burgemeester), Vincent Reus (wethouder), Henk Stadens (architect DeZwarteHond.) en Esther Brakenhoff – Van Velzen (Paper for Paper) aan tafel. Onderwerp van gesprek was het nieuwe gemeentehuis. Na een kort filmpje over de opening van het raadhuis van Hoogkarspel in 1959 schakelden we over naar het nieuwe gemeentehuis. Natuurlijk de vraag: was het wel nodig? Maar ook: wat is er zo duurzaam aan het gebouw? Welke ontwerpen hebben de revue gepasseerd? En wat zien we niet, maar is er wel? Zo worden de beleidsstukken, nadat de bewaartermijn verstreken is, verwerkt tot papieren handdoekjes op het toilet. De gasten genoten van het muzikale intermezzo van Annemia.

Drechterland Draait Door deel 2: de gemeenschap en de participatiemaatschappij
In de middagshow zaten de volgende gasten aan tafel: Rob van der Riet (burgemeester), Dirk te Grotenhuis (wethouder), Cees Ruitenberg (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), Atie Boekweit (Kleinschalig Wonen Westwoud), Meindert Homan (beheerder Facebookgroep ‘Je bent pas een Blauwe Reiger als…‘) en Koen Schilder (ondernemer, Sako Smikkel). Met hen ging het gesprek over de gemeenschap en de participatiemaatschappij. Wat gebeurt er allemaal in de gemeente Drechterland? Waarom is Cees Ruitenberg geridderd? Wat leeft er bij de mensen? Hoe actief is B&W op social media? En hoe staat het met de participatiemaatschappij? Wat blijkt? In Drechterland zorgt men al jaren voor elkaar; het is hier de gewoonste zaak van de wereld in deze hechte en gezellige gemeente! De middagshow werd opgeluisterd door de ritmische klanken van Kids Play Djembe onder leiding van Maaike Boots.

Het ondersteunende beeldmateriaal van beide talkshows werd verzorgd door Loft25: